Minicheescake

Serverar: 16 portioner

Vilken lyx! Alla får en egen liten cheesecake!

Ingredienser

  • 10 digestivekex, ca 150 g
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 250 g Kesella
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 dl bär, t ex blåbär, björnbär eller hallon
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Krossa kexen fint eller stöt dem i mortel. Smält smöret och rör ner smulorna.
    3. Tryck ut degen i botten på små mazarinformar av papper eller aluminium. Förgrädda skalen 4-5 min. Vispa ägg och socker. Vispa i apelsinskal, Kesella och crème fraiche. Häll smeten i formarna.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt dem kallna. Lägg på bären. Pensla bären med smält marmelad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben