Minifocaccia

Serverar: 32 portioner

Focaccia är ett populärt bröd som kan bakas ut stora eller små. Här är de i miniformat, smaksatta med soltorkad tomat och oliv och serverade som cocktailtilltugg.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 dl soltorkade tomater, finhackade, i olja
  • 1 dl parmesanost, riven och färsk
  • 3 dl durumvete
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 burk gröna oliver, till garnering
  • 2 msk olivolja, till pensling
  • 1 nypa gourmetsalt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda ner olivolja, tomater och parmesan. Arbeta ner båda mjölsorterna till en deg som precis släpper bunkens kanter. Täck med bakduk och ställ att jäsa ca 40 min.
    2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i lika stora delar. Forma små bullar och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Tryck ner en halv oliv på toppen av varje bulle. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.
    3. Värm ugnen till 225°. Pensla försiktigt med olja och strö på lite gourmetsalt. Grädda bullarna ca 10 min mitt i ugnen. Servera dem ljumma. Kalla bullar kan värmas i 150° ugn ca 5 min. Då blir de nästan som nybakade.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben