Miniomeletter

Serverar: 10 portioner

Miniomeletter med smak av medelhavet. Perfekt till brunch!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 ½ dl standardmjölk
  • 1 ½ dl riven ost, helst vällagrad
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Fyllning
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 6-8 soltorkade tomater, i olja
  • ½ kruka basilika
  • 1 dl gröna oliver utan kärnor
  • Gräslöksstrån till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och mjölk. Ha i den rivna osten. Salta och peppra. Finhacka rödlöken och stek den blank och mjuk i matfettet utan att bryna den. Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Finhacka dem och basilikan, skär oliverna i halvor. Blanda lök, basilika, tomaterna och oliverna.
    2. Fördela fyllningen i 10 smorda portionsformar eller i en smord muffinspanna. Fördela smeten och grädda i 200 grader i 15-20 min.
    3. Garnera med lite klippt gräslök före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben