Minipistaschsemlor

Många små nötiga semlor blir till ett gott lass. 108 kalorier per semla 5 g fett, 2 g protein, 13 g kolhydrater

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl standardmjölk
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • 1/4 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Florsocker till pudring
  • Fyllning
  • 1 ½ dl osaltade, skalade pistaschnötter
  • 1 msk socker
  • 2 msk vispgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll i degbunken. Klicka i smöret och arbeta ihop en deg med trägaffel eller assistent.
    2. Låt degen jäsa under bakduk 1 timme.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela och rulla till 30 minisemlor.
    4. Lägg bullarna i jämna mellanrum på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Grädda bullarna ca 8-10 minuter.
    7. Mixa pistaschnötterna fint i en matberedare. Tillsätt socker och 2 msk vispgrädde, mixa till en tjock massa.
    8. Skär av ett lock på varje semla. Fördela fyllningen på bullarna.
    9. Vispa grädden fluffig, men inte för hård och spritsa eller lägg en klick på varje bulle.
    10. Toppa med locken och pudra med florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben