Många små nötiga semlor blir till ett gott lass.
108 kalorier per semla
5 g fett, 2 g protein, 13 g kolhydrater
Ingredienser
25 g jäst
2 ½ dl standardmjölk
3/4 dl socker
1 tsk malen eller stött kardemumma
1/4 tsk salt
7 dl vetemjöl
75 g rumsvarmt smör
Florsocker till pudring
Fyllning
1 ½ dl osaltade, skalade pistaschnötter
1 msk socker
2 msk vispgrädde
3 dl vispgrädde
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll i degbunken. Klicka i smöret och arbeta ihop en deg med trägaffel eller assistent.
- Låt degen jäsa under bakduk 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela och rulla till 30 minisemlor.
- Lägg bullarna i jämna mellanrum på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bullarna ca 8-10 minuter.
- Mixa pistaschnötterna fint i en matberedare. Tillsätt socker och 2 msk vispgrädde, mixa till en tjock massa.
- Skär av ett lock på varje semla. Fördela fyllningen på bullarna.
- Vispa grädden fluffig, men inte för hård och spritsa eller lägg en klick på varje bulle.
- Toppa med locken och pudra med florsocker.
Kommentarer (0)