Ministerschnitzel är en tunn skiva köttfärs, som är panerad och stekt som wienerschnitzel. Därigenom blir den betydligt billigare än originalrätten, som görs på kalvfilé eller kalvinnanlår. Den klassiska garneringen kan man lägga på i alla fall.
Ingredienser
500 g kalvfärs eller ren nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vatten
2 msk smör eller margarin
4 citronskivor
4 ansjovisfiléer
2 tsk kapris
Panering
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk vetemjöl
Instruktioner
- Blanda färs, ägg, salt och peppar och arbeta färsen smidig. Späd med vattnet. Forma färsen till 4 schnitzlar, ca 1 cm tjocka.
- Vispa upp ägget till paneringen. Blanda ströbröd och vetemjöl. Pensla schnitzlarna med ägget och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Låt ytan torka till en aning. Bryn matfettet i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 2 minuter på varje sida, tills de är jämnt bruna. De behöver inte vara helt genomstekta.
- Lägg upp schnitzlarna på serveringsfat. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris och servera genast. Potatismos eller råstekt potatis och grönsallad är gott till.
Kommentarer (0)