Ministerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ministerschnitzel är en tunn skiva köttfärs, som är panerad och stekt som wienerschnitzel. Därigenom blir den betydligt billigare än originalrätten, som görs på kalvfilé eller kalvinnanlår. Den klassiska garneringen kan man lägga på i alla fall.

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs eller ren nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 citronskivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 tsk kapris
  • Panering
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, ägg, salt och peppar och arbeta färsen smidig. Späd med vattnet. Forma färsen till 4 schnitzlar, ca 1 cm tjocka.
    2. Vispa upp ägget till paneringen. Blanda ströbröd och vetemjöl. Pensla schnitzlarna med ägget och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Låt ytan torka till en aning. Bryn matfettet i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 2 minuter på varje sida, tills de är jämnt bruna. De behöver inte vara helt genomstekta.
    3. Lägg upp schnitzlarna på serveringsfat. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris och servera genast. Potatismos eller råstekt potatis och grönsallad är gott till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben