Minivårrullar á la Lena

Lyckades riktigt bra för att vara första gången!

Ingredienser

  • 1 pkt vårrulledeg ( 50 små ark)
  • 2 liter frityrolja
  • 250 g lammfärs
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 200 g hackade böngroddar
  • 100 g hackade bambuskott
  • ½ hackad purjolök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 - 3 cm hackad färsk ingefära
  • En näve torkade trattkantareller
  • 50 g glasnudlar
  • 1 riven morot
  • 1 ägg
  • Sesamolja
  • Ostronsås
  • Fisksås
  • Instruktioner

    * Blanda färsen med koriander, böngroddar, bambuskott, purjolök, vitlök, ingefära, hackade trattkantareller som legat i vatten, glasnudlar, som legat i vatten en liten stund och klippts i mindre bitar, finriven morot, sesamolja, ostronsås och fisksås. * Lägg en klick färsblandning på ett tinade vårrulleark och vik ihop. Limma ihop med ägg/äggvita * Häll oljan i frityrkastrullan och låt oljan bli het och fritera vårrullarna. * Servera varma med soja, sötsur sås eller någon av dina favoritsåser. * Gurka, tomat och isbergssallad är gott till det salta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben