Mintchokladbakelse

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Överraska med en svalkande dessert direkt från frysen!

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Mintmousse
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ¾ dl florsocker
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk hushållsarom pepparmint
  • Garnera med
  • 25 g mörk choklad
  • 16 hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Bryt 125 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen ett i taget i smörsmeten. Rör i den smälta chokladen. Sikta i kakao, vaniljsocker och mjöl. Hacka resten av chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i en form, 23x23 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna.
    3. Ta kakan ur formen. Diska formen ren och lägg tillbaka bottnen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker. Smält chokladen och rör ner i äggsmeten. Smaksätt med pepparmintsarom. Vänd ner grädden. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ett par skedar av smeten. Rör ner i smeten och häll smeten i formen. Frys i 4 timmar. Ta ur formen och skär i rutor. Ringla över smält choklad och garnera med hallon.
    4. Tips! Smeten kan också gräddas i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Öka då gräddningstiden med 5 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben