Överraska med en svalkande dessert direkt från frysen!
Ingredienser
200 g mörk choklad
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
Mintmousse
4 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
¾ dl florsocker
100 g vit choklad
1 tsk hushållsarom pepparmint
Garnera med
25 g mörk choklad
16 hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryt 125 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen ett i taget i smörsmeten.
Rör i den smälta chokladen. Sikta i kakao, vaniljsocker och mjöl. Hacka resten av chokladen och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form, 23x23 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna.
- Ta kakan ur formen. Diska formen ren och lägg tillbaka bottnen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker. Smält chokladen och rör ner i äggsmeten. Smaksätt med pepparmintsarom.
Vänd ner grädden.
Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ett par skedar av smeten.
Rör ner i smeten och häll smeten i formen. Frys i 4 timmar. Ta ur formen och skär i rutor. Ringla över smält choklad och garnera med hallon.
- Tips!
Smeten kan också gräddas i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Öka då gräddningstiden med 5 minuter.
Kommentarer (0)