Mintchokladglass

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Krämig, len och mustig chokladglass med frisk smak av mint

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk flytande glykos
  • 2 påsar (á ca 220 g) Mariannekarameller
  • 2 msk kakao
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 2 ½ dl vispgrädde (valfri fetthalt så länge den är vispbar)
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Krossa 1 ½ påse Mariannekarameller fint i en mortel. Hacka eller riv den mörka chokladen fint, spara gärna lite till dekoration. Värm grädden (den får absolut inte koka!) och tillsätt karamellkross, glykos och choklad, rör tills allt har löst sig. Kyl gräddblandningen, tillsätt mjölken. Vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt kakao och blanda med choklad-gräddsmeten.
    2. Kör smeten i glassmaskinen enligt bruksanvisningen (ca 40 min).
    3. Häll glassen i en form, krossa resten av Marainnekaramellerna grovt och strö dem över glassen, strö över eventuell överbliven hackad choklad. Ställ formen i frysen i minst 2 timmar innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben