Krämig, len och mustig chokladglass med frisk smak av mint
Ingredienser
6 äggulor
1 dl socker
2 msk flytande glykos
2 påsar (á ca 220 g) Mariannekarameller
2 msk kakao
100 g mörk choklad 70%
2 ½ dl vispgrädde (valfri fetthalt så länge den är vispbar)
2 dl mjölk
Instruktioner
- Krossa 1 ½ påse Mariannekarameller fint i en mortel.
Hacka eller riv den mörka chokladen fint, spara gärna lite till dekoration.
Värm grädden (den får absolut inte koka!) och tillsätt karamellkross, glykos och choklad, rör tills allt har löst sig.
Kyl gräddblandningen, tillsätt mjölken.
Vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt kakao och blanda med choklad-gräddsmeten.
- Kör smeten i glassmaskinen enligt bruksanvisningen (ca 40 min).
- Häll glassen i en form, krossa resten av Marainnekaramellerna grovt och strö dem över glassen, strö över eventuell överbliven hackad choklad. Ställ formen i frysen i minst 2 timmar innan servering.
Kommentarer (0)