Mintchokladgrottor

Serverar: 30 portioner

Såg dessa i en veckotidning och tyckte de verkade lite annorlunda, som hallongrottor fast med mintglasyr istället för hallonsylt.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker
  • 1-1 ½ msk vatten
  • 5 droppar pepparmintsolja eller -essense
  • 50-75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Arbeta ihop smör,socker, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig deg. Nyp ihop till en smidig deg. Dela i tre bitar och rulla ut till längder, ca 2 cm tjocka. Skär varje längd i 10 bitar och lägg i små pappersformar med snittytan upp. Tryck en grop med ett finger i varje kaka och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills kakorna fått fin färg i kanterna.
    3. Rör ihop florsocker, vatten och pepparmintsolja till glasyren. Fyll i en spritspåse. Droppa glasyr i gropen och låt stelna på ytan.
    4. Bryt chokladen och smält den över vattenbad. Fyll i en pappersstrut eller engångsspritspåse och spritsa en klutt på varje kaka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben