Serverar: 10-15 portioner
Du som gillar mint och choklad, är detta en perfekt efterrätt för dig. Du kan även göra en stor paj istället för små pajer.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 litet ägg
Fyllning
200 g mörk choklad
1 dl mjölk, 3 %
1½ dl vispgrädde
4 After eight plattor
1 ägg
Garnering
100 g Vit choklad
Instruktioner
- Blanda samman mjöl med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
- Vispa upp äggen lätt och arbeta in det snabbt till en smidig deg. Låt den ligga kallt ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i små pajfomar. Nagga bottnen med en gaffel.
Sätt aluminiumfolie runt kanten och grädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ta bort folien och grädda ytterligare några minuter.
- Häll mjölk och grädde i en kastrull. Låt det koka upp.
Bryt sönder chokladen i mindre bitar.
Ta kastrullen från sidan och rör ner choklad och After Eight i kastrullen.
Tillsätt ägget och rör om så att allt smälter och blandas väl.
- Fördela chokladsmeten i de förgräddade pajskalen. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt pajerna kallna.
- Bryt sönder den vita chokladen och smält bitarna över ett vattenbad. Häll chokladen i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet.
Spritsa chokladen i en mönster över pajerna.
Kommentarer (0)