Mintchokladrulle

Klassisk rulltårta i all ära, men här byts sylten ut mot en härlig mintfyllning.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Socker
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 10 After Eight, mintchokladplattor
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • After Eight, mintchokladplattor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör om till en smet. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Strö socker över bottnen och stjälp upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspapperet och låt kallna.
    3. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och rör ihop. Hacka mintchokladen fint och blanda ner i krämen.
    4. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och mintchoklad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben