Mintchokladtryffel

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Mumsiga små rackare som går åt fortare än du hinner göra dem. På bilden har jag rullat dem i florsocker och Marianne Crunch.

Ingredienser

  • 250 g mellanmörk choklad (ex den finare av blockchokladen)
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • Några droppar pepparmintessens
  • En nypa salt
  • Florsocker till rullning
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
    2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.
    3. Smaksätt med pepparmintessens efter smak, mixa.
    4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
    5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben