ca 100 g Odense mörk choklad eller odense chokladknappar mörk
Instruktioner
Smält socker med vatten och ättikssprit. Använd helst en termometer för att komma upp i rätt temperatur, 115 grader. Alternativt, doppa fingrarna först i kallt vatten och sedan ner i sockerlagen – då skall det bildas ”trådar” mellan fingrarna.
Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan i en oljad skål. Rör runt så att det kommer in luft i smeten.
Värm upp massan igen i ett vattenbad alt. i mikron. Klicka upp i oljade, hjärtformade isbitsformar alt.ischokladformar. Låt svalna och ploppa ut alla hjärtan ur formarna.
Smält chokladen i vattenbad och spritsa tunna streck av smält mörk choklad över varje hjärta.
Kommentarer (1)
melind17 december 2013
Vilken sorts olja? Förändras smaken? Tacksam för svar!
Vilken sorts olja? Förändras smaken? Tacksam för svar!