Mintknappar

Serverar: 50 portioner

Enkla och goda mintgodisar

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 3-4 droppar pepparmintsolja
  • 300g (5 dl) florsocker
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmintsoljan. Blanda i florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig.
    2. Vänd upp massan på florsockertäckt bakbord och arbeta den mjuk och slät.
    3. Rulla kulor som plattas till. Tryck gärna till med en gaffel så att de blir randiga.
    4. Smält chokladen över vattenbad. Doppa mintrundlarna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bikbok 2 mars 2010

    Vad roligt att hitta ett recept på mina favoriter :) /Puuffen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben