Mintkrokantruta

God och lättbakad till kaffet.

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl brun farin eller råströsocker
  • 4 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa bikarbonat
  • 200 g marabou mintkrokant
  • Garnering
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret o låt svalna, tillsätt båda sockersorterna. Rör ihop detta. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Bred ut detta i en bakplåtsklädd långpanna. Hacka 200 gr Marabou Mintkrokant och strö över smeten i långpannan.
    2. Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum, vänd i 3 dl strösocker. Vispa upp vitorna igen. Bred vitorna över chokladen. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader. Skär kakan i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben