Mintkysspraliner

Serverar: 20 portioner

Små söta mintkyssar att servera nu i Jul.

Ingredienser

  • 75 g mrök choklad
  • Mintkräm
  • 2 dl florsocker
  • 1-1½ msk mjölk
  • 1-2 krm pepparmintarom
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt formarna stelna i kylen i ca 20 minuter.
    2. Pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad.
    3. Ibland räcker det bara med ett lager om du gör det tjockt och heltäckande från början. Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappersformen från chokladen.
    4. Rör ner lite mjölk i taget i florsockret tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparmintaromen och smaka av så att du får en lagom mintsmak.
    5. Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Spritsa eller klicka därefter lite smält choklad på varje pralin. Förvara i kylen fram till servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben