Serverar: 8 portioner
Chokladtårta med mintpäron ger en spännande smak.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 22 cm i diameter och mjöla den med maizenamjöl. Smält matfettet på svag värme och lägg ner mintchokladen. Rör om tills chokladen smält och ta från värmen. Tillsätt äggen och sockret, rör smeten slät. Sikta sist ner maizenamjölet och kakaopulvret, rör smeten slät. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen. Häll vattnet och sockret till mintpäronen i en kastrull. Tvätt citronen väl och skala av det yttersta gula på skalet och lägg ner i kastrullen. Pressa ner all saft från citronen, lägg i myntan och droppa ner lite karamellfärg. Koka upp lagen och låt sjuda i några minuter. Skala, klyfta och kärna ur päronen. Ta upp myntan ur lagen. Lägg ner päronen och låt dem sjuda tills de känns mjuka utan att gå sönder, ca 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och ställ att kallna. Lossa den kalla kakan ur formen. Vispa grädden. Häll upp päronklyftorna att rinna av. Lägg päronklyftorna jämnt över kakbottnen, spara några. Klicka över vispad grädde och garnera med de sista päronklyftorna och delade mintplattor.
I receptet under bilden står det bara ett litet r. Har försökt att ändra till Ralph Månsson men lyckas inte.
God mintårta, men kanske líte för mycket mint i själva kakan.