Mintpaj

Serverar: 6 portioner

Mums Mums

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 20 st after eight
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 tsk florsocker
  • ½ tsk snusmalet nescafé
  • Instruktioner

    Hacka samman allt till mördegen. Klä pajformen (bör mäta ca 24 cm i diameter gärna löstagbar botten) och ställ kallt för att vila i ca 30 min. Täck botten med after eight-plattorna. Stöt nescafé-pulvret i mortel blanda i grädden, häll mockagrädden över mintplattorna. Grädda pajen i 175 g i ca 25 min, eller tills mördegen har fått färg och fyllningen bubblat upp ordentligt. Låt kallna. Strö över florsockret blandat med nescafét. Servera gärna med vispad grädde till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben