Mintparfait

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott istället för kaffet framför tv

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl bryggt kaffe
  • 4 mintchokladkakor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl riven mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Rör eller vispa äggulor och florsocker poröst. Häll smeten i en vid kastrull och tillsätt kaffet. Sjud krämen på mycket svag värme, 2-3 minuter tills den tjocknat, rör eller vispa hela tiden men använd ej stålvisp i aluminiumkastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt mintchokladkakorna och vispa tills chokladen smält och krämen är kall. Vispa upp grädden och blanda försiktigt ner den i krämen. Häll alltsammans i vattensköljda portionsskålar eller i en stor form. Frys parfaiten ca 1 11/2 timma för portionsskålar och ca 3 timmar för en stor form. Strö över riven blockchoklad före servering. Serveras med rån eller flan. lycka till !

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben