Minuttårta

Serverar: 8 portioner

En mikrad räddningstårta som kan göras medan gästerna sätter sig till rätta. De krispiga havrebottnarna varvas med det som finns hemma för tillfället.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 1,5 dl hasselnötskärnor
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • Fyllning
  • 3 - 4 dl vispgrädde
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 1 tsk strösocker
  • Garnering
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna: Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn eller hacka dem för hand men se upp så de inte blir för finhackade.
    2. Smält matfettet i en övertäckt skål i mikron på full effekt, max 800 W, 1-2 minuter.
    3. Blanda de malda nötkärnorna med socker, havregryn och matfett.
    4. Rita en cirkel med hjälp av en tallrik, ca 20 cm i diameter, på tre bakplåtspapper.
    5. Fördela och bred ut nötsmeten i cirklarna till tunna bottnar.
    6. Grädda bottnarna, en i taget, i mokron på medeleffekt, ca 5 minuter per botten. Låt bottnarna kallna.
    7. Gör fyllningen: Vispa grädden ganska fast. Smaksätt den med kanel och socker.
    8. Lägg ihop bottnarna med den smaksatta grädden emellan. Avsluta med ett lager grädde. Pudra lite kanel över tårtan som garnering. Servera den genast.
    9. Tårtan blir extra festlig om du garnerar den med skivor av papaya eller mango. Björnbär och physalis är två andra garneringsförslag som smakar gott tillsammans med kanelgrädden.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben