En mikrad räddningstårta som kan göras medan gästerna sätter sig till rätta. De krispiga havrebottnarna varvas med det som finns hemma för tillfället.
Ingredienser
Bottnar
1,5 dl hasselnötskärnor
125 g smör eller margarin
2 dl strösocker
3 dl havregryn
Fyllning
3 - 4 dl vispgrädde
1 - 2 tsk kanel
1 tsk strösocker
Garnering
Kanel
Instruktioner
- Börja med bottnarna: Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn eller hacka dem för hand men se upp så de inte blir för finhackade.
- Smält matfettet i en övertäckt skål i mikron på full effekt, max 800 W, 1-2 minuter.
- Blanda de malda nötkärnorna med socker, havregryn och matfett.
- Rita en cirkel med hjälp av en tallrik, ca 20 cm i diameter, på tre bakplåtspapper.
- Fördela och bred ut nötsmeten i cirklarna till tunna bottnar.
- Grädda bottnarna, en i taget, i mokron på medeleffekt, ca 5 minuter per botten. Låt bottnarna kallna.
- Gör fyllningen: Vispa grädden ganska fast. Smaksätt den med kanel och socker.
- Lägg ihop bottnarna med den smaksatta grädden emellan. Avsluta med ett lager grädde. Pudra lite kanel över tårtan som garnering. Servera den genast.
- Tårtan blir extra festlig om du garnerar den med skivor av papaya eller mango. Björnbär och physalis är två andra garneringsförslag som smakar gott tillsammans med kanelgrädden.
Kommentarer (0)