Rumänsk "korv". Saftiga "korvar" med härlig grillsmak. En traditionell rumänsk maträtt.
Ingredienser
750 g blandfärs
250 g lammfärs
3 - 4 dl buljong eller vatten
2 - 3 tsk bikarbonat
1 tsk kummin
2 tsk sommarkyndel eller timjan
1 tsk kryddpeppar ( tillval)
½ tsk mald koriander
2 tsk nymalen peppar
8 vitlöksklyftor (pressad)
1 tsk paprika
Salt
Instruktioner
- Dag 1
Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda väl. Täck skålen och ställ i kylskåp minst 12 timmar.
- Dag 2
Dela upp smeten i 18 lika stora delar och forma till korvar. Tänk på att medan du rullar så blöta händerna ofta med vatten så att dom inte fastnar i händerna! Pensla med olja på alla sidor.
- Du kan grilla eller steka i en stekpanna men de får då inte lika god grillsmak.
- Du kan servera med senap och vitt bröd eller med tomat och löksallad, champinjoner, gräddfil, bakad potatis eller pommes frites.
Drickförslag: Öl...... I Rumänien serveras det med senap ..... och öl.
Kommentarer (0)