Mititei

Rumänsk "korv". Saftiga "korvar" med härlig grillsmak. En traditionell rumänsk maträtt.

Ingredienser

  • 750 g blandfärs
  • 250 g lammfärs
  • 3 - 4 dl buljong eller vatten
  • 2 - 3 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kummin
  • 2 tsk sommarkyndel eller timjan
  • 1 tsk kryddpeppar ( tillval)
  • ½ tsk mald koriander
  • 2 tsk nymalen peppar
  • 8 vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 tsk paprika
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Dag 1 Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda väl. Täck skålen och ställ i kylskåp minst 12 timmar.
    2. Dag 2 Dela upp smeten i 18 lika stora delar och forma till korvar. Tänk på att medan du rullar så blöta händerna ofta med vatten så att dom inte fastnar i händerna! Pensla med olja på alla sidor.
    3. Du kan grilla eller steka i en stekpanna men de får då inte lika god grillsmak.
    4. Du kan servera med senap och vitt bröd eller med tomat och löksallad, champinjoner, gräddfil, bakad potatis eller pommes frites. Drickförslag: Öl...... I Rumänien serveras det med senap ..... och öl.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben