Mitt egna goda vetebrödslimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Gott till helgens morgonfrukost med lite god ädelost eller vanlig ost efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • ½ msk salt
  • 2 tsk aniskrydda
  • 2 tsk timjan
  • 2 kg vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 50 g torrjäst
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl salt och aniskryddan med torrjästen, tillsätt vatten margarin och arbeta ihop till en jämn och fin deg.
    2. Strö över ett tunt lager vetemjöl över degen, lägg på bakduk över degbunken och låt degen jäsa 1 timme.
    3. Arbeta ihop degen i bunken och stjälp upp på mjölat bord, dela degen i 2 delar forma till ovala bröd.
    4. Strö på lite mjöl och lägg bröden på bakpapperklädd plåt eller i färdiga aluminiumformar avlånga, låt jäsa 1 timme.
    5. Sätt ugnen på 225 grader skär ytliga snitt i limporna, ställ dem i nedre delen av ugnen, sänk efter 10 min värmen till 200 grader och grädda ytterligare 20 min.
    6. Låt svalna på galler under bakduk.
    7. Njut av bröden till en varm eller kall dryck, lycka till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben