Mitt egna goda vetebrödslimpa
Gott till helgens morgonfrukost med lite god ädelost eller vanlig ost efter tycke och smak.
Ingredienser
1 l vatten
½ msk salt
2 tsk aniskrydda
2 tsk timjan
2 kg vetemjöl
100 g margarin
50 g torrjäst
Instruktioner
- Blanda mjöl salt och aniskryddan med torrjästen, tillsätt vatten margarin och arbeta ihop till en jämn och fin deg.
- Strö över ett tunt lager vetemjöl över degen, lägg på bakduk över degbunken och låt degen jäsa 1 timme.
- Arbeta ihop degen i bunken och stjälp upp på mjölat bord, dela degen i 2 delar forma till ovala bröd.
- Strö på lite mjöl och lägg bröden på bakpapperklädd plåt eller i färdiga aluminiumformar avlånga, låt jäsa 1 timme.
- Sätt ugnen på 225 grader skär ytliga snitt i limporna, ställ dem i nedre delen av ugnen, sänk efter 10 min värmen till 200 grader och grädda ytterligare 20 min.
- Låt svalna på galler under bakduk.
- Njut av bröden till en varm eller kall dryck, lycka till.
Kommentarer (0)