Mitt höstbröd

Serverar: 3 portioner

"Äpplena gör brödet härligt friskt."

Ingredienser

  • 3 bröd
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 3 dl grovrivna äpplen
  • 13-14 dl rågsikt
  • 1 ägg
  • solrosfrön
  • Instruktioner

    Värm mjölken till 37 °C. Blanda denna med jäst, olja, salt och sirap. Blanda i grovrivna äpplen och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg som får vila i bunken, under bakduk, till dubbel storlek. Baka ut degen till limpor, lägg på plåt och skär små smitt på ovansidan. Låt jäsa under bakduk i drygt 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 °C. Pensla, då jäsningen är klar, med ett uppvispat ägg och strö rikligt med solrosfrön över. Sätt in i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler innan de avnjuts.

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Piadina
    Här har ni ett härligt, mustigt höstbröd utan tillsatser! • 15 g j...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben