Mitt i Prag-Fruktkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Servera i tunna skivor till kaffe eller glögg

Ingredienser

  • 250 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl frukt i små bitar. Till exempel katrinplommon, aprikoser, russin, syltade apelsinskal, suckat och varför inte lite hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en form, circa 2 liter.
    2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst (ger fina biceps och handledsmuskler om man saknar elvisp). Tillsätt äggen och rör kraftigt.
    3. Mät upp mjöl och bakpulver i en annan bunke. Blanda frukten med mjölet, så sjunker den inte till botten av kakan. Se till alla fruktbitarna inte klibbar ihop.
    4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Lägg den tjocka smeten i formen och släta till ytan.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60-75 minuter, eller drygt 50 minuter om du har form med "hål i mitten".
    6. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

    Kommentarer (1)

    mitropahelen 22 juli 2009

    Varför kallas den mitt i prag-fruktkaka? :) Min pappa kommer därifrån och jag vet att det äts mängder av det, undrade om det var anledningen till namnet..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben