6 dl frukt i små bitar. Till exempel katrinplommon, aprikoser, russin, syltade apelsinskal, suckat och varför inte lite hackad mörk choklad
Instruktioner
Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en form, circa 2 liter.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst (ger fina biceps och handledsmuskler om man saknar elvisp). Tillsätt äggen och rör kraftigt.
Mät upp mjöl och bakpulver i en annan bunke. Blanda frukten med mjölet, så sjunker den inte till botten av kakan. Se till alla fruktbitarna inte klibbar ihop.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Lägg den tjocka smeten i formen och släta till ytan.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 60-75 minuter, eller drygt 50 minuter om du har form med "hål i mitten".
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Kommentarer (1)
mitropahelen22 juli 2009
Varför kallas den mitt i prag-fruktkaka? :) Min pappa kommer därifrån och jag vet att det äts mängder av det, undrade om det var anledningen till namnet..
Varför kallas den mitt i prag-fruktkaka? :) Min pappa kommer därifrån och jag vet att det äts mängder av det, undrade om det var anledningen till namnet..