Mjaddara

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Orientalisk rätt från Damascus (Syrien).

Ingredienser

  • 1 dl bruna eller gröna linser
  • 2 dl grov burghull
  • 1 gul lök
  • ½ msk salt
  • ½ msk 7- sortskrydda
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj och koka linser i ca 20 min. Skölj burghull och ställ åt sidan så länge. Skala och dela löken i tunna skivor.
    2. Bryn löken i hälften av oljan tills de få färg. Ta upp löken, ta vara på oljan som är kvar och ställ åt sida.
    3. Värm resten av oljan i en medel stor gryta. Tillsätt burghull, salt, kryddan, låt brynas i ca 5-7 minuter.
    4. Tillsätt linser i grytan häll i vatten i ca 2 cm ovanför ytan. Rör om blandningen lite försiktig.
    5. Koka med locket på i ca 15 minuter, och utan tills vätskan har förångats. Tillsätt oljan som är kvar (som löken stekts i) blandas lite försiktig.
    6. Vänd grytan i en stor serveringsfat , fördela löken över. Serveras med yoghurt-naturell och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben