Mjaddarah

Serverar: 2 portioner

Ris och linsröra från Palestina.

Ingredienser

  • 1½ dl gröna linser
  • 1 dl ris
  • 3 dl vatten
  • ½ st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm salt
  • 1 stor gul lök
  • 1 tsk smör
  • Tomatsallad
  • 4 tomater
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk vinäger
  • ½ msk olja
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • Tillbehör
  • Isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner linserna, koka 5 minuter.
    2. Slå av vattnet och blanda linserna med riset i en ganska vid kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongen. Låt koka långsamt ca 20 minuter under lock tills riset är mjukt och vattnet ångat bort.
    3. Smaksätt med spiskummin och eventuellt salt. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör i en stekpanna.
    4. Tomatsallad: Tärna tomaterna och strimla salladslöken. Blanda i vinäger, olja, pressad vitlök, salt och peppar.
    5. Lägg lins- och risröran i salladsblad. Lägg stekt lök på och servera med tomatsallad.
    6. Ett recept från:

    Kommentarer (2)

    Sandra_ 24 april 2009

    Jätte gott. Älskar Palestinsk mat. Lägg gärna upp flera Palestinska recept om du har. Det borde finnas en egen flik för de Palestinska recepten här på matklubben.

    missQ 26 februari 2014

    Tomatsalladen var jättegod. Lins-/ris-röran var ok, men jag ville ha mer spiskummin i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben