Mjölkchokladpaj

Serverar: 8 portioner

mmm.... brukar bli en favorit

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strö- eller råsocker
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Fyllning
  • 300 g mjölkchoklad
  • 2 ägg
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • Till servering
  • Lättvispad grädde
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Häll mjöl och socker i matberedare. Tillsätt det kalla smöret i små kuber.
    2. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, tillsätt ägget och apelsinskal och mixa ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
    3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader.
    4. Fyllning: Smält chokladen.
    5. Vispa ägg, äggulor och socker poröst. Blanda ner den smälta chokladen, lite i taget. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ca 15 minuter.
    6. Fyllningen stelnar ytterligare när pajen kallnar. Låt pajen svalna och garnera med hyvlad mörk choklad.

    Kommentarer (4)

    lisled 18 juli 2008

    Detta är en paj jag verkligen kan rekommendera. Den är jättegod!

    Maithai 20 september 2009

    Mkt god paj! Smälter i munnen precis som marabou:) Har ätit en liknande paj på ett bageri och har sedan dess letat efter recept . Nu äntligen har jag hittat ett som är gott. Fem fulla stjärnor utan ngn tvekan!

    lirarn 30 mars 2010

    Den var riktigt god. Alla tyckte att den var toppen, jag hade dock schweicernötchoklad istället och det blev toppen. Hallonen tyckte jag var överflödiga då pajen och grädden är gott nog=)

    dincii 19 januari 2011

    riktigt god kaka. den är godast när den är lite varm och chokladen smälter lite innuti :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben