Mjölkchokladsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En smarrig efterrätt som jag hittat i en kokbok av Marcus Samuelsson.

Ingredienser

  • 350 g mjölkchoklad
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummafrön
  • 1 hackad rot av citrongräs
  • Ca 3 cm hackad färsk ingefära
  • 1 dl kaffebönor
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl kokosmjölk
  • Till servering: Frukt eller bär och ev kaffelikör
  • Instruktioner

    Hacka först chokladen. Rosta kanel, kardemumma, citrongräs, ingefära, och kaffebönor ett par minuter i torr, het stekpanna. Hetta upp mjölk och kokosmjölk och tillsätt kryddorna. Låt blandningen sjuda på låg värme i 20 minuter.Sila sedan över den i en annan kastrull och värm upp på nytt. Dra kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör om tills den smält, det tar ca 6 minuter. Rör gärna ner 1 msk kahlua eller annan kaffelikör i den varma soppan. Servera soppan varm, gärna med frukt eller bär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben