Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn

En underbart god och lite nyttig kaka med fina smaker.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet skal av en citron
  • 100 g mörk choklad, gärna 70%-ig
  • Garnering
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • Citronskal, rivet med zestjärn, blir fina 'korkskruvar'
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör ytterligare några minuter.
    2. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver, rör ned i smeten. Hacka chokladen och ha i smeten tillsammans med det rivna citronskalet och rör om försiktigt.
    3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant med havregryn, ha i smeten, grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kallna en stund.
    4. Rör ut florsockret med citronsaften och bred över kakan. Garnera med cintrnskalskorkskruvarna.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben