Mjuk glöggpepparkaka

En riktigt god pepparkaka. Den bakas i en liten långpanna. Obs! Den är äggfri.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen pomerans
  • 3 msk glögg
  • 100 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Blanda först fil och socker i en bunke eller kör allt i matberedaren.
    2. Lägg efter hand i resten ingredienser, blanda väl.
    3. Häll upp smeten i bakpappersklädd liten långpanna. Grädda 30 minuter i 200°C.

    Kommentarer (2)

    mia67 20 december 2010

    Tack för kaffet och den jättegoda pepparkakan.

    ha18992 4 december 2012

    Gjorde en mjölkfri variant av detta recept. Bytte ut filmjölken mot naturell sojayoghurt samt smöret mot mjölkfritt margarin. Kakan blev fluffig och fin i konsistensen, men smakade inte särskilt mycket pepparkaka. Lite menlös liksom. Jag älskar mjuk pepparkaka men den ska smaka rejält. Kommer inte att baka efter detta recept igen. Även lite opraktiskt att få tag på liten långpanna, vet inte exakt hur liten som avses men jag har bara en vanlig långpanna hemma. Gjorde dubbel sats i den och då blev kakan ca 5 cm hög.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben