Mjuk hälsokaka

Sockerfri och mjölkfri.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl nakenhavre
  • 3 msk krossat linfrö
  • 2 msk psylliumfrön
  • 1 dl hackade valnötter
  • 2 msk honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 2 mosade bananer
  • 2 dl lingon, blåbär eller äpplen i bitar
  • ½ dl kakao
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser samt kryddor. Tillsätt det vispade ägget, honung, rapsolja, yoghurt samt frukt och bär under omrörning. Blanda allt till en smet som du häller i liten kakform.
    2. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 45-60 minuter.

    Kommentarer (3)

    Maahl 24 februari 2009

    Den blev god men jag gjorde vissa förändringar, man kan ju inte ha allt hemma jämt :-) Jag bytte: pekannötter mot solrosfrön nakenhavre mot fiberhavregryn Sedan hade jag lite hackad mörk choklad i och så tyckte jag smeten var för lite sötad så jag hade på ungefär en deciliter sötningsmedel också (candarel). Jag och gubben tyckte det blev smarrigt medans sockergrisen (13-åringen) tyckte det smakade mer som bröd.

    Hehe11 5 augusti 2012

    Om den innehåller naturell yoghurt så är den väl inte mjölkfri? Eller finns det mjölkfri yoghurt?

    Bettan1991 20 augusti 2012

    Kul med en nyttig kaka! Däremot är jag och min man inte så mycket för blandningen av ingefära och malda nejlikor. Vår 2-åriga son gillade den, men nästa gång jag gör den så testar jag utan detta. Tips: Jag gjorde den som en tårta med Chokladmousse och Chokladkräm på (båda sockerfria) Dekorerade sedan med kokos.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben