Mjuk LCHF-chokladkaka

Serverar: 1 portioner

En saftig chokladkaka, bakad både utan socker och mjöl! Dessutom är den hur god som helst!

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 4 ägg
  • 1 dl stevia strö
  • ca 5 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • ¾ dl vispgrädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 kryddmått vaniljpulver
  • 50 gram grovhackad, mörk sockerfri choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (inklusive grovhackad choklad) med äggulorna och blanda sedan med det smälta smöret. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så att den får en riktikgt tjock konsistens. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir helt fast.
    2. Servera gärna med vispad grädde!
    3. För mer recept ta en sväng förbi http://bakasockerfritt.blogg.se/

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben