Mjuk torrone

Italienskt godis. Man måste använda en termometer.

Ingredienser

  • 2 1/4 dl akaciahonung
  • 3 1/3 dl strösocker
  • 1 ½ msk glykos
  • 1 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 500 g rostade hasselnötter
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Häll socker, glykos och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp på svag värme under omrörning tills allt sockret löst sig.
    2. Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort ev. sockerkristaller. När sockret kokar sätter du på en annan kastrull med honungen i. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke.
    3. Koka sockret tills det når 149 grader och honungen till 123 grader. Ta sedan av kastrullerna från värmen. Häll det heta sockret och honungen i bunken med äggvitan. Häll i de rostade hasselnötterna och rör om ordentligt med en träsked. Häll upp smeten i formen och låt svalna. Ställ sedan formen i kylskåp för att svalna helt.
    4. Skär torronen i avlånga bitar. Smält den ljusa och mörka chokladen i varsitt vattenbad. Doppa torronen till hälften i den ljusa chokladen och andra hälften i den mörka chokladen. Enklast är att låta den ljusa chokladen stelna innan andra hälften doppas.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben