Mjukglasstårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt fryst tårta som du kan laga i förväg! Norsk "softiskake"

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt Philadelphiaost (naturell)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg bakpapper i en form (ca 24 cm). Smula kexen fint. Hälften av kexen läggs i formen.
    2. Ta tre skålar. Vispa äggulor och socker luftigt i den ena. Vispa grädden för sig. Philadelphiaosten och vaniljsocker skal blandas för sig. Blanda därefter tillsammans ingredienserna från alla tre skålarna. Få ut alla klumpar, använd gärna en elvisp.
    3. Häll smeten över kexen i formen och ställ in i frysen. Låt stå över natten. Tas ut rätt före servering och då strös resten av kexen over tårtan

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben