Mjukostpastejer

Serverar: 14 portioner

Tid: 35 minuter

En god liten minipaj till kräftskivan m.m.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr kallt margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250-300 gr mjukost naturelle
  • 2 st ägg
  • 2 tomater
  • basilika
  • Instruktioner

    1. Gör en pajdeg av ovanstående ingredienser, gärna i matberedare.
    2. Rulla ut degen till en längd, dela i 14 bitar. Tryck ut i aluminiumformar.
    3. Blanda mjukost och ägg. Fördela i formarna. Skiva tomater i tunna skivor och lägg en skiva på varje form, toppa med basilika. Grädda i 225 grader, i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Servera pastejerna ljumna som förrätt eller till soppa eller sallad.
    4. Mitt förslag är som en rätt i ex buffe som till kräftskivan.

    Kommentarer (3)

    Bubbelbumman 12 augusti 2009

    Jag testade ditt recept fast gjorde om lite. använde dinkelmjöl och stora muffins formar, så minipajerna blev lite större. fyllde med stark mjukost, hackade ner rödlök, purjolök. Tillsist rev jag över en ganska stark ost samt hädde över äggstanning, gräddade i ca 25 minuter-det blev kanongott!! Ska ha dem till kräftskivan på lördag o tänkte använda kräft el räkost i....borde bli lika gott =) Tack för ett bra recept

    bippa02 19 mars 2011

    går de här bra att frysa?

    jrabbelino 26 februari 2013

    tycker det är konstigt att man ger ett recept bra betyg o sen gör om det.....????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben