En god liten minipaj till kräftskivan m.m.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gr kallt margarin
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
250-300 gr mjukost naturelle
2 st ägg
2 tomater
basilika
Instruktioner
- Gör en pajdeg av ovanstående ingredienser, gärna i matberedare.
- Rulla ut degen till en längd, dela i 14 bitar. Tryck ut i aluminiumformar.
- Blanda mjukost och ägg. Fördela i formarna. Skiva tomater i tunna skivor och lägg en skiva på varje form, toppa med basilika.
Grädda i 225 grader, i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.
Servera pastejerna ljumna som förrätt eller till soppa eller sallad.
- Mitt förslag är som en rätt i ex buffe som till kräftskivan.
Kommentarer (3)
Jag testade ditt recept fast gjorde om lite. använde dinkelmjöl och stora muffins formar, så minipajerna blev lite större. fyllde med stark mjukost, hackade ner rödlök, purjolök. Tillsist rev jag över en ganska stark ost samt hädde över äggstanning, gräddade i ca 25 minuter-det blev kanongott!! Ska ha dem till kräftskivan på lördag o tänkte använda kräft el räkost i....borde bli lika gott =) Tack för ett bra recept
går de här bra att frysa?
tycker det är konstigt att man ger ett recept bra betyg o sen gör om det.....????