MMF (marshmallowsfondant)

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Hemgjord sockerpasta att ha som "lock" på tårtor.

Ingredienser

  • 200 g marsmallows
  • 500 g florsocker
  • 10 g kokosfett
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Smörj en skål med kokosfett och smält marsmallowsen med ca 2 msk vatten i micron.
    2. Smörj en skål till med kokosfett och sikta ner flosockret. Gör en grop i mitten och häll i den smälta marsmallowsen.
    3. Arbeta med degkrokar eller rör med slev till en jämn smet. Låt vila väl inplastad i 2 lager plastfolie i rumstemperatur MINST 1 timme, gärna över natten.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 10 min
    1
    5

    Kommentarer (4)

    remnert 1 maj 2010

    Har inte bakat ut den på tårta ännu men den var mycket enklare än sockermassa att göra! Detta var ju gjort på en knapp kvart!

    SannaLager 3 maj 2010

    Den smakade jättebra! Mindre sliskig än vanlig sockermassa.

    heididiane 28 september 2012

    kan man färga med karamellfärg eller ska det vara pulverfärg?

    shrin 3 oktober 2012

    Karamellfärg är för "vattnig". Bäst är att använda pastafärg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben