MMF (marshmallowsfondant)
Hemgjord sockerpasta att ha som "lock" på tårtor.
Ingredienser
200 g marsmallows
500 g florsocker
10 g kokosfett
2 msk vatten
Instruktioner
- Smörj en skål med kokosfett och smält marsmallowsen med ca 2 msk vatten i micron.
- Smörj en skål till med kokosfett och sikta ner flosockret. Gör en grop i mitten och häll i den smälta marsmallowsen.
- Arbeta med degkrokar eller rör med slev till en jämn smet. Låt vila väl inplastad i 2 lager plastfolie i rumstemperatur MINST 1 timme, gärna över natten.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Har inte bakat ut den på tårta ännu men den var mycket enklare än sockermassa att göra! Detta var ju gjort på en knapp kvart!
Den smakade jättebra! Mindre sliskig än vanlig sockermassa.
kan man färga med karamellfärg eller ska det vara pulverfärg?
Karamellfärg är för "vattnig". Bäst är att använda pastafärg.