Moalimpor

Ett gott bröd.

Ingredienser

  • ½ l kallt vatten
  • ½ hg jäst
  • 2½ hg farinsocker
  • ½ msk salt
  • 8 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 1 msk brödkryddor
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt farinsocker, salt, brödkryddor, ägg och till sist mjölet. Arbeta degen, den ska vara ganska lös. Bakas ut direkt, delas i 3 delar som lägges i 3 avlånga smorda formar. Jäses under bakduk i ungefär 2 timmar, eller tills degen är en bit ifrån kanten. Gräddas i 175 grader i cirka 40 minuter.

    Kommentarer (1)

    StinaO 16 februari 2009

    Mums, vilka goda limpor! 3 st och de bara försvann...Döttrarna hade hemma kompisar, och som alltid med nybakat...tog de fort slut! Numera ett av mina favorit recept, så varmt TACK för det!/ Stina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben