Moccapannacotta med pumpatopping

Serverar: 4 portioner

Gör gärna denna ljuvliga pannacotta dagen före – sedan är det bara att fixa -kardemummasocker och rostade -pumpafrön vid servering.

Ingredienser

  • 1/2 gelatinblad
  • 2 1/2 dl kaffegrädde
  • 1/2 dl mellanmjölk
  • 1/2 msk råsocker
  • 2 tsk snabbkaffe (Nescafé)
  • 2 krm vaniljsocker
  • Topping
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 1 tsk råsocker
  • 1/2 tsk snabbkaffe
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i kallt -vatten ca 5 min.
    2. Koka upp grädde, mjölk, socker, kaffe och -vaniljsocker. Rör om och ta -kastrullen från värmen.
    3. Ta upp gelatinbladet ur vattnet, smält det i gräddblandningen och rör om. Låt stå en liten stund (ta bort ev skinn med tesked).
    4. Häll upp i vattensköljda formar eller glas (ca 1 dl). Låt dem stå minst 4 timmar i kylen, gärna över natten.
    5. Topping: Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnorna gyllene på hög värme under omrörning ca 1 min.
    6. Mortla kardemumma, socker och kaffe till ett grovt pulver. Strö pumpakärnor och kardemummasocker över pannacottan strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben