Moccapannacotta med pumpatopping
Gör gärna denna ljuvliga pannacotta dagen före – sedan är det bara att fixa -kardemummasocker och rostade -pumpafrön vid servering.
Ingredienser
1/2 gelatinblad
2 1/2 dl kaffegrädde
1/2 dl mellanmjölk
1/2 msk råsocker
2 tsk snabbkaffe (Nescafé)
2 krm vaniljsocker
Topping
2 msk pumpakärnor
2 krm kardemummakärnor
1 tsk råsocker
1/2 tsk snabbkaffe
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i kallt -vatten ca 5 min.
- Koka upp grädde, mjölk, socker, kaffe och -vaniljsocker. Rör om och ta -kastrullen från värmen.
- Ta upp gelatinbladet ur vattnet, smält det i gräddblandningen och rör om. Låt stå en liten stund (ta bort ev skinn med tesked).
- Häll upp i vattensköljda formar eller glas (ca 1 dl). Låt dem stå minst 4 timmar i kylen, gärna över natten.
- Topping: Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnorna gyllene på hög värme under omrörning ca 1 min.
- Mortla kardemumma, socker och kaffe till ett grovt pulver. Strö pumpakärnor och kardemummasocker över pannacottan strax före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)