Moccasemifreddo

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

En enkelt och otroligt god desert som är ett perfekt avslut av en middag eller bara något att ha i frysen när man är lite sugen. Varför köpa glass när man har denna?

Ingredienser

  • 1 dl starkt kaffe
  • 2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Lägg det färdigkoka kaffet och sockret i en kastrull och koka i ca 2 minuter under omrörning. Det ska bli som en skummig sirap. Låt svalna, rör gärna, då svalnar det snabbare. Lägg äggulorna i en skål och vispa dem med en elvisp tills de tjocknar och blir glansiga. När sirapen (kaffet och sockret) har svalna, vispa i den i äggulorna med elvispen. Ställ kastrullen/bunken i ett vattenbad och vispa med elvisp i 5 min. Ta av värmen och vispa vidare tills smeten har blivit tjock och sval.
    2. Vispa grädden hårt med elvispen och RÖR försiktigt ner den i äggsmeten. Det kommer bli väldigt rinnigt. Häll semifreddon i koppar eller glas, som tål frysen och frys i minst 4 timmar. Garnera med det du tycker passar eller har hemma t.ex. en klick grädde och kaffebönor, blåbär, hyvlad choklad osv.

    Kommentarer (2)

    a-lie 22 mars 2011

    Tack för ett enkelt recept på en jättegod efterrätt!!!

    Hovdingsmadridistan 7 april 2012

    Superbra recept så enkelt och fantastiskt gott... gjorde en salsa på mango och physalis till... smaskigt värre =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben