Mockacupcakes

Mmmmm.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk starkt, kallt kaffe
  • 1½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • 100 g choklad
  • Chokladsmörkräm
  • 100 g mjukt smör
  • 3/4- 1 pkt florsocker
  • 3 msk mjölk
  • 1½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt poröst och fluffigt Blanda mjöl och bakpulver, vänd ned det i äggsmeten. Ha i kaffe, mjölk och smält svalnat smör. Grovhacka chokladen och avsluta med att ha i den. Grädda på 175 grader tills de fått fin färg.
    2. Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret, lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Klart att spritsa på dina cupcakes!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben