Serverar: 10-12 portioner
En jättegod tårta med härligt knäckig yta.
Botten: Skär smöret i tärningar och blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en gryning massa (gärna i matberedaren). Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform (avtagbara kanter) ca. 24 cm i diameter. Låt vila 30 minuter i kylen. Fyllning: Vispa ihop ägg och färskost. Rör i socker, créme fraiche, vetemjöl, vaniljsocker, socker och siktad kakao. Rör i kaffet. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca. 30-35 minuter. Låt kallna och skär sedan i bitar. Garnering: Strö över råsockret. Bränn av kakan med hjälp av en liten brännare som finns att köpa i affärer med husgeråd. Eller ställ kakan hög upp i en het ugn så att råsockret karamelliserar sej och blir knäckig. Garnera med chokladkaffebönor.
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli