Mockadrömtårta

Serverar: 10-12 portioner

En jättegod tårta med härligt knäckig yta.

Ingredienser

  • 125 gram smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • Fyllning
  • 2 st ägg
  • 500 gram färskost (t.ex Philadelphia)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • Garnering
  • 2 msk råsocker
  • 48 st chokladkaffebönor
  • Instruktioner

    Botten: Skär smöret i tärningar och blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en gryning massa (gärna i matberedaren). Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform (avtagbara kanter) ca. 24 cm i diameter. Låt vila 30 minuter i kylen. Fyllning: Vispa ihop ägg och färskost. Rör i socker, créme fraiche, vetemjöl, vaniljsocker, socker och siktad kakao. Rör i kaffet. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca. 30-35 minuter. Låt kallna och skär sedan i bitar. Garnering: Strö över råsockret. Bränn av kakan med hjälp av en liten brännare som finns att köpa i affärer med husgeråd. Eller ställ kakan hög upp i en het ugn så att råsockret karamelliserar sej och blir knäckig. Garnera med chokladkaffebönor.

    Kommentarer (1)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben