Mockafromage

Serverar: 5-6 portioner

Härlig dessert för kaffefantaster!

Ingredienser

  • 6 blad gelatin
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 1 dl starkt, varmt kaffe
  • 3 äggulor
  • 75 g strösocker
  • 1 msk pulverkaffe
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g flisad blockchoklad
  • Hallon, till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten ca 10 minuter. Bryt chokladen i små bitar och smält den i det varma kaffet. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull över svag värme. Vispa äggulor och socker poröst, tillsätt pulverkaffet, den smälta chokladen och gelatinet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa upp grädden. Vänd ner äggviteskum och grädde i smeten. Häll upp fromagen i en stor glasskål eller i portionsformar. Strö över flisad blockchoklad och garnera med hallon.
    2. Låt fromagen stå kallt tills den ska serveras, dock minst en timme.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben