Mockanaötkakor

Serverar: 40 portioner

Kaffe och nötter är en utmärkt kombination.

Ingredienser

  • 2 dl (ca 125 g) hasselnötskärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 200 g smör eller margarin
  • garnering
  • ca 40 st hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna i mandelkvarn. Använd inte matberedare för då finns risken att några små nötbitar blir kvar, vilket gör att degen inte blir riktigt slät.
    2. Blanda de malda nötkärnorna med vetemjöl, potatismjöl, socker och stött snabbkaffepulver.
    3. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Arbeta ihop allt till en deg.
    4. Rulla ca 40 små kulor av degen. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
    5. Tryck ner en hel hasselnötskärna i varje kula.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem svalna på plåten innan de lossas och får kallna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben