Kaffe och nötter är en utmärkt kombination.
Ingredienser
2 dl (ca 125 g) hasselnötskärnor
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
1 msk snabbkaffepulver
200 g smör eller margarin
garnering
ca 40 st hasselnötskärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna i mandelkvarn. Använd inte matberedare för då finns risken att några små nötbitar blir kvar, vilket gör att degen inte blir riktigt slät.
- Blanda de malda nötkärnorna med vetemjöl, potatismjöl, socker och stött snabbkaffepulver.
- Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Arbeta ihop allt till en deg.
- Rulla ca 40 små kulor av degen. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Tryck ner en hel hasselnötskärna i varje kula.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem svalna på plåten innan de lossas och får kallna på galler.
Kommentarer (0)