Mocki´s fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1 pkt broccoli djupfryst
  • 1 msk olja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 pkt torsk djupfryst (400 gr)
  • 1 bröd
  • 3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 pressad vitlök
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatis, lök och morötter. Tina broccolin. Fräs löken i olja i en gryta. Häll på buljong. Lägg i potatis och morotsbitar. Koka ca 10 minuter under lock. Rör i creme fraiche. Krydda med salt, citronpeppar och vitlök. Lägg i broccolin och koka ytterligare ca 5 minuter. Skär torskfilé i bitar och lägg ner i grytan. Låt småkoka 5 minuter. Servera bröd till grytan.

    Kommentarer (1)

    Lisa62 13 mars 2008

    Hejsan! Jag bjöd alla mina barn och personal igår. Alla tyckte det var väldigt gott, men man behöver reda den lite, den var lite tunn.+++++

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben