Möckelsill

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Första gången jag åt det här var hemma hos min mosters svärmor. Jag var bara tvungen att få receptet. Passar både till jul, påsk och midsommar. Finns säkert fler tillfällen med om man bara tänker efter.

Ingredienser

  • 1 ask matjesillfiléer
  • 2 msk hackad lök
  • 1 msk klippt dill
  • Lag
  • 2 msk ättiksprit
  • 2 msk olja
  • 0,75 dl socker
  • 1 dl krossad tomat
  • 0,5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Skär under tiden sillen i mindre "ätbitar", hacka löken och jklipp dillen. Blanda allt i en burk, låt stå kallt över natten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben