Möhippekaka

Den här gjorde jag till sonens hockeymatch och den gick som smör i solsken.

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl varmt vatten
  • Till en botten
  • 50 g smör
  • 0,7 dl sirap
  • 100 g blockchoklad
  • 3 dl Rice Crisp
  • Instruktioner

    Vispa samman ägg och socker. Tillsätt sedan vetemjölet blandat med bakpulvret och sist vattnet Blanda detta till en smet och grädda kakan i 175° i ca 40 min. Använd en rund form med avtagbar kant. Dela kakan i 2 delar som en tårtbotten. Smält samman smör, sirap och blockchokladen. Tillsätter sedan Rice Crisp och bred detta över en botten. Om man inte vill göra 2 st kakor direkt går bottnarna bra att frysa och ta fram till ett annat tillfälle. Låt kakan kallna och sedan är det bara äta och njuta.

    Kommentarer (2)

    imminn 26 maj 2010

    Hej! Vad menar du att om man inte vill göra 2 bottnar? Är detta recept till 1 eller 2 bottnar? // Imminn

    AnnaLenaN 26 maj 2010

    Du ska dela "tårtan" i 2 delar och då får du 2 bottnar av 1 kaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben