Mördegspepparkakor

Ett eget recept för goda mördegspepparkakor.

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 85 g potatismjöl
  • 2 krm kanel
  • 2 krm ingefära
  • 1 krm nejlika
  • 2 krm kardemumma
  • 200 g smör
  • 70 g socker
  • 40 g rörsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöler, kryddor och sockren noggrant, med en visp, i degbunke. Med fingrarna arbeta in smöret till en mördeg. Kavla ut deg och tryck ut kakor med kopp eller kakform.
    2. Lägg ut på plåt med bakplåtspapper på och grädda i 200 grader tills de får ljus färg, ca 15 min.

    Kommentarer (2)

    VirginiaK 6 februari 2013

    Vet inte hur du lyckades....men degen blev bara en smulig torr massa oavsett hur mycket jag knådade. Ska det vara majsmjöl och inte majsstärkelse?

    Ingvald Söderholm 22 november 2017

    Hej, när du med fingrarna knådat tillräckligt länge så ska du kunna forma små bollar som du plattar till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben