Ett eget recept för goda mördegspepparkakor.
Ingredienser
300 g vetemjöl
85 g potatismjöl
2 krm kanel
2 krm ingefära
1 krm nejlika
2 krm kardemumma
200 g smör
70 g socker
40 g rörsocker
Instruktioner
- Blanda mjöler, kryddor och sockren noggrant, med en visp, i degbunke.
Med fingrarna arbeta in smöret till en mördeg. Kavla ut deg och tryck ut kakor med kopp eller kakform.
- Lägg ut på plåt med bakplåtspapper på och grädda i 200 grader tills de får ljus färg, ca 15 min.
Kommentarer (2)
Vet inte hur du lyckades....men degen blev bara en smulig torr massa oavsett hur mycket jag knådade. Ska det vara majsmjöl och inte majsstärkelse?
Hej, när du med fingrarna knådat tillräckligt länge så ska du kunna forma små bollar som du plattar till.