Mojo-Rojo

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

en spansk kryddig och ljusrödpaprikasås med okänt ursprung, den har en markant vitlökssmak som passar till grillat kött som biff, kyckling och även lax.

Ingredienser

  • 20 klyftor vitlök
  • 3 skivor vitt bröd
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 röda spetspaprikor
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 dl olivolja
  • 4 msk vatten
  • Instruktioner

    Rosta rosta paprika och hela vitlökar med skal i ugnen 40 minuter på 175 grader. Dra av skal från paprika och vitlöken. Lägg i en skål Skär kanterna av brödet och tärna det. Lägg i skålen med vinäger, ägg, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar samt salt. Mixa i mixa alltsammans till en jämn röra Tillsätt oljan droppvis och kör till en tjock sås. Vattnet kan du spä med så att du får en såsig konsistens på din Mojo Rojo-sås som nu är klar att servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben