Serverar: 4 portioner
Användes visst på ålderdomshem för att få fart på gamlingarnas magar. Men det kan väl behövas för vem som helst. Gott är det också. Och nyttigt. Måste förberedas i god tid men blir bara godare vid uppvärmning. Frukt och linfrön måste ligga i vatten över natten. Gör gärna dubbel dats.
Skär fikonen i tärningar. Lägg dem och linfröna i vatten över natten. Tillsätt russinen. Koka upp alltsammans. Vispa ner mjölet. Låt gröten koka under omrörning, ca 10 minuter.
Kul att hitta detta recept på gröt som min far tvingade mig att koka en hel vinter varje morgon. Han hade fått blödande magsår och ville använda Ire Waerlands metoder för att bli frisk. Hela familjen fick äta råkost den vintern men friska var vi allihop. Utspelade sig vintern 1956-57. :-)
tack så mycket för att jag äntligen kan koka min" Molinogröt"