Serverar: 15-20 portioner
En riktigt god kondiskaka, som påminner om vanliga chokladbollar.
Ingredienser
200 g smör
3 1/2 dl strösocker
8 tsk starkt kaffe
7 dl söndersmulade havregryn
3 tsk vaniljsocker
8 tsk kakao
Ca 200 g smält mörk blockchoklad
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienserna först. Rör i smöret och kaffet så det blir en jämn smet.
- Rulla sen ut degen till 2 stycken längder. Platta till rullarnas undersidor något så att bitarna kan stå stadigt.
- Lägg de båda rullarna på en skärbräda i kylskåp ett litet tag, så att de stelnar. Skär sen rullarna tvärs över i 15-20 bitar. Doppa sen bitarnas undersidor och en bit upp på sidorna i smält blockchoklad.
Ställ dem sen på bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
Kommentarer (2)
molusk<3
Blev succé på makens jobb. Full pott till dig/ kram Bappi